Strijd mee tegen corona

Doneer nu
 

Wereldwijd zijn al honderdduizenden doden gevallen door het coronavirus. Meer dan zes en een half miljoen mensen zijn besmet (geweest). Het Christelijk Noodhulpcluster maakt zich grote zorgen. Over de situatie in ons eigen land, maar ook over de uitbraak in zeer arme regio’s in de wereld.

Zeep en voedselhulp
De organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) zijn allemaal in actie gekomen en bereiden zich voor op een grootschalige uitbraak van het virus. Ze zetten onder meer in op voorlichting, het uitdelen van beschermende materialen en zeep en het plaatsen van handwasfaciliteiten, of bereiden deze activiteiten voor.

Gebed
We vragen om gebed voor deze wereld. Speciaal vragen we dat aan de kerken op 28 juni. De gebedsoproep is een initiatief van het Christelijk Noodhulpcluster, en wordt gesteund door tal van andere organisaties. Bid met ons mee:
* Voor de landen waar het coronavirus zich uitbreidt. Dat de besmettingen toch gestopt worden en de gevolgen beperkt blijven.
• Voor de miljoenen mensen wereldwijd die hun baan of bedrijf zijn kwijtgeraakt en daarmee hun inkomsten. Voor alle ouders die niet weten of er vanavond weer eten is voor hun kinderen.
• Voor ontferming voor die gebieden die bedreigd worden door een nieuwe sprinkhanenplaag. Dat die mee mag vallen zodat oogsten gered worden.
• Voor regeringsleiders om de juiste maatregelen te treffen en voor hulpverleners om bescherming en kracht.
• Om regen als het te droog is en voor het stoppen van de regen waar er te veel valt.
• Voor landen waar conflicten zijn en onschuldige mensen sterven.
In de downloads hieronder kunt u een informatieblad downloaden over de gebedsdag op 28 juni.

Help mee
Uw gebed en steun zijn hard nodig. Onder aan deze pagina staat meer informatie over de gebedszondag van 28 juni. Bidt u mee? Samen redden we levens.

Wil je ons steunen en/of meer informatie? Klik op een van de logo’s.

Foto:Edrei Cueto/Tearfund

Beeldmateriaal / foto's

Downloads