Strijd mee
tegen corona


Doneer nu

Lees hieronder hoe

Wereldwijd zijn al honderdduizenden doden gevallen door het coronavirus. Meer dan acht miljoen mensen zijn besmet (geweest). Het Christelijk Noodhulpcluster maakt zich grote zorgen. Over de situatie in ons eigen land, maar ook over de uitbraak in zeer arme regio’s in de wereld.

Zeep en voedselhulp

De organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) zijn allemaal in actie gekomen en bereiden zich voor op een grootschalige uitbraak van het virus. Ze zetten onder meer in op voorlichting, het uitdelen van beschermende materialen en zeep en het plaatsen van handwasfaciliteiten, of bereiden deze activiteiten voor.

Gebed

We roepen kerken op om zondag 28 juni te bidden voor de situatie in de wereld. De dreiging van een grootschalige hongersnood als gevolg van de coronacrisis is reëel.

Deze gebedsoproep wordt gesteund door ChristenUnie, Compassion, Diaconaal Steunpunt, Diaconaat CGK, Evangelische Omroep, Evangelisch Werkverband, Gave, Groot Nieuws Radio, GZB, IJM, Kom over en help, Leger des Heils, Light for the World, Micha Nederland, MissieNederland, Protestantse Kerk, SGP, Stichting HOE, SKIN, TWR Nederland & België, Unie van Baptistengemeenten en ABC-gemeenten, Verre Naasten, VPE Zending en Zending & Gemeente.

In de download hieronder (helemaal naar beneden scrollen!) kunt u een informatieblad downloaden over de gebedsdag op 28 juni.

Help mee

Uw gebed en steun zijn hard nodig. Onder aan deze pagina staat meer informatie over de gebedszondag van 28 juni. Bidt u mee? Samen redden we levens.

Wil je ons steunen en/of meer informatie? Klik op een van de logo’s.

Foto: Edrei Cueto/Tearfund

Beeldmateriaal / foto's

Downloads