Help de getroffenen
van de aardbevingen
en tsunami
in Indonesië


Doneer nu

Lees hieronder hoe

Indonesië​ is opnieuw getroffen door twee grote aardbevingen. Ditmaal op Sulawesi.  Een van de aardbevingen veroorzaakte een tsunami bij de kuststad Palu. Het dodental is opgelopen tot meer dan 1900. Ook zijn er honderden gewonden en wordt een onbekend aantal mensen nog vermist. Huizen en gebouwen zijn zwaar beschadigd en onder water gelopen.

Noodhulp op Sulawesi en Lombok

Het Christelijk Noodhulpcluster staat in nauw contact met haar partnerorganisaties ter plekke. De Indonesische overheid heeft buitenlandse hulporganisaties gevraagd te ondersteunen bij de hulpverlening.  Het is hiermee ramp op ramp voor Indonesië na de talrijke aardbevingen op Lombok in de afgelopen twee maanden.

Wat doet het Christelijk Noodhulpcluster

Giften voor Indonesië worden besteed aan noodhulp op de eilanden Lombok en Sulawesi. Het Christelijk Noodhulpcluster biedt hier hulp via lokale organisaties, partners en kerken. We organiseren onder andere noodopvang voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen en mensen met een beperking. Ook voorzien we honderden huishoudens van eerste levensbehoeften zoals onderdak en voedsel.

Help mee

Als Christelijk Noodhulpcluster leven we mee met de nabestaanden en slachtoffers van deze ramp op Lombok en de nieuwe ramp op Sulawesi. Wil je bidden voor de slachtoffers, de nabestaanden en voor de hulpverleners ter plaatse? Als je een gift wilt geven voor noodhulp in Indonesië, kan dat via een van onze organisaties.

 

Beeldmateriaal / foto's

Downloads